IHAR

Het Plant Breeding and Acclimatization Institute (IHAR) – National Research Institute is een belangrijk onderzoeksinstituut in Polen dat zich richt op het verbeteren van plantenrassen en het aanpassen van planten aan verschillende omgevingscondities. Het instituut heeft een rijke geschiedenis en een team van toegewijde wetenschappers die zich inzetten voor de ontwikkeling van innovatieve technologieën en methoden voor landbouw en tuinbouw.

IHAR voert onderzoek uit op het gebied van plantenfysiologie, genetica en biotechnologie. Dit onderzoek is gericht op het verbeteren van de productiviteit van gewassen, het verminderen van de afhankelijkheid van chemische bestrijdingsmiddelen en het verhogen van de weerstand van planten tegen ziekten en plagen.

Een van de belangrijke activiteiten van IHAR is het testen van nieuwe technologieën voor landbouw en tuinbouw. SpectroLight, een bedrijf dat LED-groeilampen produceert, heeft zijn producten laten testen bij IHAR. Deze testen zijn uitgevoerd in speciaal ingerichte kassen en laboratoria, waar de prestaties van de lampen zijn gemeten en geanalyseerd. Door het keurmerk van IHAR te dragen, kunt u er zeker van zijn dat de prestaties van de kweeklampen aan de hoogste standaarden voldoen.

IHAR biedt ook diensten aan voor de tuinders, zoals advies over tuinbouwtechnieken en het organiseren van cursussen en workshops. Het instituut is ook actief betrokken bij internationale samenwerking en deelname aan Europese projecten.

In samenvatting, IHAR is een toonaangevend onderzoeksinstituut dat zich inzet voor de ontwikkeling van innovatieve technologieën en methoden voor landbouw en tuinbouw, met een specifieke focus op het verbeteren van plantenrassen en het aanpassen van planten aan verschillende omgevingscondities. SpectroLight heeft zijn LED-groeilampen laten testen bij IHAR, waarmee zij een keurmerk heeft gekregen, waarmee de kwaliteit van deze lampen wordt bevestigd.