Ogrodnicze Leonow

De SpectroLight LED-growlight is een innovatieve oplossing voor de teelt van tomaten in een hybride opstelling. In deze opstelling wordt gebruik gemaakt van zowel LED-verlichting als HPS-verlichting. Dit zorgt voor een optimale groei van de tomatenplanten, aangezien de LED-verlichting specifiek is afgestemd op de groeifase van de planten en de HPS-verlichting zorgt voor een hogere energie-efficiëntie.

In dit geval werd gebruik gemaakt van het SpectroLight Agro 850 model. Deze LED-growlight is speciaal aangepast voor de teelt van tomaten en biedt een breed spectrum aan licht waardoor de planten optimaal kunnen groeien.

Met de installatie van de SpectroLight LED-growlight kon de teler profiteren van een aanzienlijke vermindering van de energiekosten. Daarnaast was er een vermindering van het gebruik van pesticiden en chemicaliën, aangezien de tomatenplanten gezonder groeiden en minder gevoelig waren voor ziekten en plagen.

In het algemeen werd de kwaliteit van de tomaten verbeterd, met grotere en smakelijkere vruchten als resultaat. De SpectroLight LED-growlight is dus een uitstekende oplossing voor de teelt van tomaten in een hybride opstelling en kan zeker aanbevolen worden voor telers die op zoek zijn naar een energie-efficiënte en duurzame manier om tomaten te telen.